Over mij


Bij coaching sta jij centraal. Maar misschien wel fijn als je iets over mij weet. Ik ben Nathalie Grotenhuis (47) en woon in Amsterdam. Al vijfentwintig jaar werk ik als senior communicatieadviseur, -strateeg en woordvoerder. Met veel plezier en voor verschillende organisaties. Ik werkte onder meer in het bedrijfsleven bij multinationals (Sara Lee International, Heineken International, Philips, AkzoNobel), bij de (Rijks)overheid (gemeente Amsterdam, de Rechtspraak), in de zorgsector (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut) en openbaar vervoer sector (GVB). Inmiddels doe ik dat vanuit mijn eigen bedrijf als interim senior communicatieprofessional (zzp) voor verschillende opdrachtgevers. Mijn huidige opdracht is bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. Meer info vind je op mijn LinkedIn profiel.


Daarnaast werk ik als erkend coach. In 2019 besloot ik mijn wens om er met aandacht voor mensen te zijn - en ze te laten groeien in autonomie, persoonlijke ontwikkeling en (zelf)vertrouwen - daadwerkelijk om te zetten in een eigen coachpraktijk. Ook met de ervaring en overtuiging dat je als mens wel degelijk je eigen patronen en over-tuigingen aan de slag kunt gaan, en die kunt veranderen. Om vanuit daar weer dichter bij jezelf te komen en met meer compassie voor jezelf je eigen keuzes te maken.


Ik rondde in 2020 mijn opleiding tot professioneel coach af (EMCC/NOBCO EQA Practioner niveau), en een jaar later onder meer mijn opleiding tot systemisch coach bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. En het ontwikkelen en (bij)leren in dit vakgebied gaat altijd door. Daarnaast neem ik mezelf mee. Met mijn eigen levens- en werkervaring. Een goedgevulde rugzak met de juiste kennis, ervaring, inzichten en tools om een prettige,  effectieve en veilige coach voor iemand te kunnen zijn. Want de
weg naar positieve verandering - naast dat 'ie leuk en boeiend is - is soms ook hard werken en je kunt onverwachte dingen tegenkomen onderweg. Daarin ondersteun ik jou graag goed en gedegen. Met de juiste kennis en ervaring, en vanuit mijn hart met gevoel.

 

Ervaring

Het leven en wat ik daarin ben tegengekomen, heeft mij geleerd waar mijn kracht en uitdagingen liggen en volgens welke waarden ik wil leven. En waar ik als mens en als professional het beste tot mijn recht kom. Iedereen heeft die spreekwoordelijke rugzak. Ook ik. Daarom heb ik in mijn leven hulp gehad van fantastische mensen die een tijdje, soms lang soms kort, met mij meeliepen op mijn levenspad. Die hulp was fijn, waardevol en soms simpelweg onmisbaar. Het aankijken en doorleven van gebeurtenissen, om vervolgens 'overlevingsmechanismen' in balans te brengen, was hard werken. Het heeft me mede gebracht waar ik nu sta. En geeft mij een stevige basis als coach. 


Daarbij maken mijn eigen (familie)verleden, achtergrond en levenservaring, gecombineerd met verschillende werkvelden en organisatieculturen, dat ik me goed kan inleven in veel verschillende thema's en (coach)-vraagstukken. Het geeft me ook snel inzicht tijdens een (intake)gesprek: is coaching een passende manier om aan de slag te gaan een thema of vraagstuk, of is een andere vorm van hulp beter geschikt? In dat geval heb ik een netwerk van professionals om je eventueel naar door te verwijzen. 


Geregistreerd en Erkend Coach | Systemisch Coach 

Als NOBCO-coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). En sta ik als Erkend Coach geregistreerd bij Stichting Registratie (StiR). Een onafhankelijk keurmerk en register voor professioneel begeleiders in Nederland. Ook ben ik opgeleid tot Systemisch Coach. Mijn kracht en waarde voor jou zit hem mede in het feit dat ik reguliere coaching combineer met systemisch coachen/systemisch werk. Vanuit daar ontstaan mooie en bijzondere doorbraken, inzichten, bewegingen en veranderingen bij en in mensen. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code en de Gedragscode voor professioneel begeleiders. Als externe coach ben ik onderdeel van de coachpool van de gemeente Alkmaar.


Relevante opleidingen/verdiepingen 

 • Opleiding Professioneel Coach, (European Quality Award/ Practitioner niveau, NOBCO/EMCC Global), NOBCO/StiR accreditatie - ICM opleidingen
 • Opleiding Systemisch Coachen - Bert Hellinger Instituut Nederland 
 • Opleiding Stress- en burn-outbegeleiding - ICM opleidingen
 • ACT | Acceptance and Commitment Therapy - ICM opleidingen
 • Leergang Transactionele Analyse (TA1-0-1) - TA Academie
 • Training Transactionele Analyse en Systemisch werk - De Bewustzijnsfabriek 
 • Workshop Voice Dialogue - De Onderstroom/Karin Brugman
 • Workshop Systemisch Coachen - De Bewustzijnsfabriek
 • Workshop Familieopstellingen - Bert Hellinger Instituut Nederland
 • Masterclass Leiderschapscommunicatie - Erik Reijnders Advies & Ontwikkeling
 • Communicatie, Voorlichting & PR - Hogeschool Utrecht, Faculteit Communicatie & Journalistiek