Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Over mij

Ik ben Nathalie Grotenhuis (46) en woon en werk in Amsterdam. Behalve aan deze prachtige stad, heb ik mijn hart verpand aan twee prachtige werkvelden. Communicatie en coaching. Naast coaching werk ik als senior communicatieadviseur, communicatiestrateeg en woordvoerder. Dat doe ik al 24 jaar met veel plezier. Ik werkte in het bedrijfsleven bij multinationals (Sara Lee International, Heineken International, Philips, AkzoNobel), bij de overheid (gemeente Amsterdam), in de zorg (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut) en in de openbaar vervoersector (GVB, Amsterdam). En inmiddels doe ik dat als interim-professional voor verschillende opdrachtgevers. Mijn huidige opdracht is bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. Meer hierover vind je op mijn LinkedIn profiel.

In 2019 besloot ik mijn wens om er met aandacht voor mensen te zijn en ze te laten groeien in autonomie, persoonlijke ontwikkeling en (zelf)vertrouwen, daadwerkelijk om te zetten in een eigen coachpraktijk. Ook met de ervaring en overtuiging dat je als mens wel degelijk je eigen niet-helpende patronen kunt veranderen om daardoor weer dicht(er) bij jezelf te komen, en vanuit daar, met compassie voor jezelf, je eigen keuzes te maken. Naast mijn fulltime baan als senior communicatieprofessional rondde ik in 2020 mijn opleiding tot professioneel coach af (EMCC/NOBCO EQA Practitioner niveau). En in 2021 onder meer mijn opleiding tot Systemisch Coach bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. Want een rugzak met levens- en werkervaring alleen is niet voldoende. Die rugzak moet ook gevuld zijn met de juiste kennis, inzichten, methodieken en tools die nodig zijn om een goede, prettige en vooral effectieve coach voor iemand te kunnen zijn. Daarnaast is die weg naar positieve verandering - naast dat 'ie leuk en boeiend is - soms ook hard werken en kun je onverwachte dingen tegenkomen onderweg. Daarin ondersteun ik jou graag goed en gedegen. Met de juiste kennis en ervaring, en ook vanuit mijn hart en met gevoel.

Ervaring

Het leven en wat ik daarin ben tegengekomen, heeft mij geleerd waar mijn kracht en uitdagingen liggen en volgens welke waarden ik wil leven. Maar ook waar ik als mens en dus als professional het beste tot mijn recht kom. Iedereen heeft die spreekwoordelijke rugzak. Ook ik. Daarom heb ik in mijn leven hulp gehad van fantastische mensen – psychologen, coaches – die een tijdje, soms lang soms kort, met mij meeliepen op mijn levenspad. Die hulp was fijn, waardevol en soms gewoon onmisbaar. Het heeft me mede gebracht waar ik nu sta. En geeft mij een stevige basis als coach omdat ik aardig wat van mijn eigen thema's doorgewerkt heb. Daarbij maken mijn eigen (familie)verleden, achtergrond en levenservaring, gecombineerd met verschillende werkvelden en organisatieculturen, dat ik me goed kan inleven in veel verschillende thema's en (coach)vraagstukken. Of die nu werk-gerelateerd of persoonlijk zijn. Het maakt ook dat ik nergens van opkijk. Alles mag er zijn; niets is vreemd. Het geeft me ook snel inzicht tijdens een (intake)gesprek: is coaching een passende manier om aan de slag te gaan een thema of vraagstuk, of is een andere vorm van hulp beter geschikt? In dat geval heb ik een netwerk van professionals om je eventueel naar door te verwijzen. 

Geregistreerd en Erkend Coach / Systemisch Coach 

Als NOBCO-coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). En sta ik als Erkend Coach geregistreerd bij Stichting Registratie (StiR). Dit is een onafhankelijk keurmerk en register voor professioneel begeleiders in Nederland. Ook ben ik opgeleid tot Systemisch Coach. Mijn kracht en waarde voor jou zit hem mede in het feit dat ik reguliere coaching combineer met systemisch coachen/systemisch werk. Vanuit daar ontstaan mooie en bijzondere doorbraken, inzichten, bewegingen en veranderingen bij en in mensen. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code en de Gedragscode voor professioneel begeleiders


Opleidingen/verdiepingen 

  • Opleiding Professioneel Coach, EQA Practitioner niveau (NOBCO/EMCC Global), NOBCO/StiR accreditatie - ICM opleidingen
  • Opleiding Systemisch Coachen - Bert Hellinger Instituut Nederland
  • Opleiding Stress- en burn-outbegeleiding - ICM opleidingen
  • Leergang Transactionele Analyse (TA1-0-1) - TA Academie
  • ACT | Acceptance and Commitment Therapy - ICM opleidingen
  • Workshop Voice Dialogue - De Onderstroom, Karin Brugman
  • Workshop Systemisch Coachen - De Bewustzijnsfabriek, Peter Henneveld
  • Workshop Familieopstellingen - Bert Hellinger Instituut Nederland
  • Masterclass Leiderschapscommunicatie - Erik Reijnders Advies & Ontwikkeling
  • Communicatie, Voorlichting & PR - Hogeschool Utrecht, Faculteit Communicatie & Journalistiek


Opdrachtgevers en klantreferenties 

Ik werk voor particulieren, ondernemers en ZZP'ers, en bedrijven/organisaties (profit, non-profit, overheid). Dit is wat anderen zeggen over hun coachtraject bij mij. Wil je meer weten of gelijk een vrijblijvende kennismaking inplannen? Neem gerust contact op.