Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Over mij

Ik ben Nathalie Grotenhuis (45) en woon en werk in Amsterdam. In 2019 besloot ik mijn wens om er met aandacht voor mensen te zijn en ze te laten groeien in kracht en (zelf)vertrouwen, daadwerkelijk om te zetten in een eigen coachingspraktijk. Ook met de ervaring en overtuiging dat je als mens wel degelijk je patronen kunt veranderen, om daardoor weer dicht(er) bij jezelf te komen en met meer compassie naar jezelf - en dan ook naar de ander - kunt kijken. En om vanuit daar weer keuzes te kunnen en dúrven maken in je leven die vanuit jouzelf komen.

Naast mijn fulltime baan als senior communicatieprofessional rondde ik in 2020 mijn opleiding tot professioneel coach (EMCC/NOBCO EQA Practitioner niveau) af. En in 2021 onder meer mijn opleiding tot Systemisch Coach bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. Maar (bij)leren in dit mooie vak gaat altijd door. Want een rugzak met levens- en werkervaring alleen is niet voldoende. Die rugzak moet ook gevuld zijn met de juiste kennis, inzichten, methodieken en tools die nodig zijn om een goede, prettige en vooral effectieve coach voor iemand te kunnen zijn. Daarnaast is die weg naar positieve verandering - naast dat 'ie leuk en boeiend is - soms ook hard werken en kun je onverwachte dingen tegenkomen onderweg. Daarin ondersteun ik jou graag goed. Met kennis, ervaring maar vooral ook vanuit mijn hart en met gevoel. 

Als coach sta ik met aandacht, energie en plezier voor je klaar om samen de stap te zetten naar een mooi coachtraject waarin jij met succes je doelen kunt behalen. Je kunt bij mij terecht voor life coaching, persoonlijke coaching, werk-gerelateerde coaching en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en -effectiviteit. Ik coach je graag dichter naar jezelf, naar beweging of juist acceptatie, en daarmee verandering. Want na afloop sta je er absoluut 'anders' in. Ik werk graag met mensen die zelf graag wíllen en bereid zijn de mouwen op te stropen, en die open en ontvankelijk zijn voor wat er gaat komen. En zich daarbij gesteund voelen dat ze deze weg niet alleen hoeven af te leggen.  

Achtergrond en ervaring

Naast mijn werk als coach werk ik als senior communicatieadviseur en woordvoerder. Dat doe ik al 24 jaar met veel plezier. Ik werkte in het bedrijfsleven bij multinationals (Sara Lee International, Heineken International, Philips, AkzoNobel), bij de overheid (gemeente Amsterdam), in de zorg (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut) en in de openbaar vervoersector (GVB, Amsterdam). Inmiddels doe ik dat als interimmer (zzp) voor verschillende opdrachtgevers. Mijn huidige opdracht is bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. Meer hierover vind je op mijn LinkedIn profiel.

Het leven en wat ik daarin ben tegengekomen, heeft mij geleerd waar mijn kracht en uitdagingen liggen en volgens welke waarden ik wil leven. Maar ook waar ik als mens en professional het beste tot mijn recht kom. Mijn eigen (familie) verleden, achtergrond en levenservaring, gecombineerd met verschillende werkvelden en organisatieculturen, maken dat ik me goed kan inleven in jou. En in veel verschillende thema's en (coach)vraagstukken. Het maakt ook dat ik nergens van opkijk. Alles mag er zijn; niets is 'gek'. 


Onmisbaar

Iedereen heeft een spreekwoordelijke rugzak. Ook ik. Daarom heb ik in mijn leven hulp gehad van fantastische mensen – psychologen, coaches – die een tijdje, soms lang soms kort, met mij meeliepen op mijn levenspad. Die hulp was fijn, waardevol en soms simpelweg gewoon onmisbaar. Het heeft me mede gebracht waar ik nu sta. En het geeft mij een stevige basis als als mens en als coach omdat ik aardig wat van mijn eigen thema's doorgewerkt heb. Daarnaast heeft mij laten zien dat je het nu eenmaal niet alleen hoeft te doen. Het is juist goed om hulp te vragen. En waardevol; je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt jezelf. En dat duurt een leven lang. Dit alles geeft me ook snel inzicht tijdens een (intake)gesprek: is coaching een passende manier om aan de slag te gaan een thema of vraagstuk, of is een andere vorm van hulp beter geschikt? Is dat laatste het geval, dan heb ik een goed netwerk van professionals om je eventueel naar te kunnen doorverwijzen.

 

Geregistreerd en Erkend Coach / Systemisch Coach 

Als NOBCO-coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ook sta ik als Erkend Coach geregistreerd bij Stichting Registratie (StiR). Dit is een onafhankelijk keurmerk en register voor professioneel begeleiders in Nederland. Ook ben ik opgeleid tot Systemisch Coach. Mijn kracht en waarde voor jou zit hem mede in het feit dat ik reguliere coaching combineer met systemisch coachen/systemisch werk. Vanuit daar ontstaan mooie, bijzondere doorbraken, inzichten, bewegingen en veranderingen bij en in mensen. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code en de Gedragscode voor professioneel begeleiders

 

Opleidingen/specialisaties/verdiepingen 

  • Opleiding Professioneel Coach, EQA Practitioner niveau (NOBCO/EMCC Global), NOBCO/StiR accreditatie - ICM (Diploma - 2020)
  • Opleiding Systemisch Coachen - Bert Hellinger Instituut Nederland (Certificaat - 2021)
  • Opleiding Stress- en burn-outbegeleiding - ICM (Diploma - 2022)
  • Leergang Transactionele Analyse (TA1-0-1) - TA academie (Certificaat - 2021)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) - ICM (Certificaat - 2020)
  • Workshop Voice Dialogue - De Onderstroom, Karin Brugman (2020)
  • Workshop Systemisch Coachen - De Bewustzijnsfabriek, Peter Henneveld (2020)
  • Workshop Familieopstellingen - Bert Hellinger Instituut Nederland (2021) 
  • Communicatie, Voorlichting & PR (Hogeschool Utrecht, Bachelor degree, Diploma - 1999)


Opdrachtgevers

Ik werk voor particulieren, (zelfstandig) ondernemers, en bedrijven/organisaties. Ieder mens ervaart een coachtraject op z'n eigen manier. Toch ben je misschien benieuwd naar wat anderen zeggen over hun coachtraject bij mij. Mocht je meer willen weten, neem gerust contact op.