Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Over mij

Ik ben Nathalie Grotenhuis (44) en woon en werk in Amsterdam. In 2019 besloot ik mijn wens om er met liefde voor mensen te zijn en ze te laten groeien in kracht en (zelf)vertrouwen, daadwerkelijk om te zetten in een eigen coachingspraktijk. Ook met de ervaring en overtuiging dat je als mens wel degelijk kunt veranderen en met meer compassie naar jezelf - en dan ook naar de ander - kunt kijken. Naast mijn fulltime baan begon ik met een opleiding tot professioneel coach. Haalde mijn diploma en certificaten. En stopte daarna niet met (bij)leren in dit mooie vak. Want een rugzak met levens- en werkervaring alleen is niet voldoende vind ik. Die rugzak moet ook gevuld zijn met de juiste kennis, inzichten, methodieken en tools die nodig zijn om een goede, prettige en vooral effectieve coach voor iemand te kunnen zijn. Daarnaast is die weg naar positieve verandering - naast dat 'ie leuk en boeiend is - soms ook hard werken en kun je van alles tegenkomen onderweg. Daarin ik wil ik jou goed ondersteunen. 

Als gediplomeerd en Erkend Coach sta ik met liefde en plezier voor je klaar om samen de stap te zetten naar een mooi coachtraject waarbij jij met succes je doelen kunt behalen. Je kunt bij mij onder meer terecht voor levens- en relatiecoaching, persoonlijke coaching, werk-gerelateerde coaching en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en -effectiviteit. 


Achtergrond en ervaring

Naast mijn werk als coach met een eigen praktijk, haal ik nog steeds veel voldoening uit mijn baan als (interim) senior communicatieprofessional. Dat doe ik sinds mijn afstuderen aan de Hogeschool Utrecht (Communicatie & Journalistiek) in 1999, al ruim 22 jaar met veel plezier. Ik werkte in het bedrijfsleven bij multinationals (Sara Lee International, Heineken International, Philips, AkzoNobel), bij de overheid (Gemeente Amsterdam), in de zorg (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) en in de openbaar vervoersector (GVB). Op dit moment interim ik bij de gemeente Amsterdam. Meer daarover vind je op mijn LinkedIn profiel. 

Het leven en wat ik daarin ben tegengekomen, heeft mij geleerd waar mijn kracht en uitdagingen liggen en volgens welke waarden ik wil leven en werken. Maar ook waar ik als mens en professional het beste tot mijn recht kom. Mijn eigen (gezins- en familie)verleden, achtergrond en levenservaring, gecombineerd met verschillende werkvelden en organisatieculturen, maken dat ik me goed kan inleven in veel verschillende thema's en (coach)vraagstukken. Of dit vraagstuk nu werk- of privé- en levensgerelateerd is. Bovendien geeft het mij een meer dan solide basis waarmee ik goed inzetbaar ben als coach voor medewerkers binnen uiteenlopende bedrijven en organisaties. Het maakt ook dat ik nergens van opkijk. Alles mag er zijn. 

 

Onmisbaar

Iedereen heeft een spreekwoordelijke rugzak. En ook ik heb in mijn leven hulp gehad van fantastische mensen – psycholoog, coaches – die een tijdje, soms lang soms kort, met mij meeliepen op mijn levenspad. Die hulp was fijn, waardevol en soms simpelweg gewoon onmisbaar. Het heeft me mede gebracht waar ik nu sta. En het geeft mij een stevige basis als coach omdat ik veel van mijn eigen thema's doorgewerkt heb. Daarnaast heeft mij laten zien dat je het als mens nu eenmaal niet alleen hoeft te doen. Het is prima en juist goed om hulp te vragen. En waardevol om jezelf daarmee nog beter te leren kennen en te (blijven) ontwikkelen. Dit alles geeft me bovendien snel inzicht tijdens een (intake)gesprek: is coaching een passende manier om aan de slag te gaan een thema of vraagstuk, of is een andere vorm van hulp wellicht beter geschikt.

 

Geregistreerd en Erkend Coach

Als NOBCO-coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ook sta ik als Erkend Coach geregistreerd bij Stichting Registratie (StiR). Dit is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland. Verder ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Als coach - en dus als mens - blijf ik zelf continu (bij)leren en verdiepen. Ook heb ik regelmatig intervisiebijeenkomsten met andere coaches en supervisie. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code en de Gedragscode voor professioneel begeleiders

 

Opleidingen/trainingen/verdiepingen

  • Opleiding Professioneel Coach, EQA Practitioner Niveau (NOBCO/EMCC Global), NOBCO/StiR accreditatie - ICM (diploma - 2020)
  • Opleiding Systemisch Coachen - Bert Hellinger Instituut Nederland (afronding: zomer 2021)
  • Leergang Transactionele Analyse (TA1-0-1) - TA academie (certificaat - 2021)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) - ICM (certificaat - 2020)
  • Workshop Voice Dialogue - De Onderstroom, Karin Brugman (2020)
  • Workshop Systemisch Coachen - De Bewustzijnsfabriek, Peter Henneveld (2020)


Opdrachtgevers

Ik werk voor particulieren, (zelfstandig) ondernemers, en bedrijven/organisaties. Dit is wat anderen zeggen na een coachtraject bij mij.