Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Over mij

Ik ben Nathalie Grotenhuis (44) en woon en werk in Amsterdam. In 2019 besloot ik mijn wens om er met liefde voor mensen te zijn en ze te laten groeien in kracht en (zelf)vertrouwen, daadwerkelijk om te zetten in een eigen coachingspraktijk. Ook met de ervaring en overtuiging dat je als mens wel degelijk kunt veranderen en met meer compassie naar jezelf - en dan ook naar de ander - kunt kijken. Naast mijn fulltime baan als communicatieprofessional begon ik met een opleiding tot professioneel coach. Haalde mijn diploma en certificaten. En stopte daarna niet met (bij)leren in dit mooie vak. Want een rugzak met levens- en werkervaring alleen is niet voldoende vind ik. Die rugzak moet ook gevuld zijn met de juiste kennis, inzichten, methodieken en tools die nodig zijn om een goede, prettige en vooral effectieve coach voor iemand te kunnen zijn. Daarnaast is die weg naar positieve verandering - naast dat 'ie leuk en boeiend is - soms ook hard werken en kun je van alles tegenkomen onderweg. Daarin ik wil ik jou goed ondersteunen. Met kennis, ervaring maar vooral ook vanuit mijn hart en met gevoel. 

Als gediplomeerd en Erkend Coach sta ik met liefde en plezier voor je klaar om samen de stap te zetten naar een mooi coachtraject waarin jij met succes je doelen kunt behalen. Je kunt bij mij onder meer terecht voor levens- en relatiecoaching, persoonlijke coaching, werk-gerelateerde coaching en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en -effectiviteit. Ik coach je graag naar jezelf, beweging of juist acceptatie, en verandering.


Achtergrond en ervaring

Naast mijn werk als coach haal ik veel voldoening uit mijn werk senior communicatieprofessional. Dat doe ik sinds mijn afstuderen aan de Hogeschool Utrecht (Communicatie & Journalistiek) in 1999, al 23 jaar met veel plezier. Ik werkte in het bedrijfsleven bij multinationals (Sara Lee International, Heineken International, Philips, AkzoNobel), bij de overheid (Gemeente Amsterdam), in de zorg (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut) en in de openbaar vervoersector (GVB). Op dit moment werk ik als interim senior communicatieadviseur voor verschillende opdrachtgevers. Meer hierover vind je op mijn LinkedIn profiel. 

Het leven en wat ik daarin ben tegengekomen, heeft mij geleerd waar mijn kracht en uitdagingen liggen en volgens welke waarden ik wil leven en werken. Maar ook waar ik als mens en professional het beste tot mijn recht kom. Mijn eigen (gezins- en familie)verleden, achtergrond en levenservaring, gecombineerd met verschillende werkvelden en organisatieculturen, maken dat ik me goed kan inleven in veel verschillende thema's en (coach)vraagstukken. Of dit vraagstuk nu werk- of privé- en levensgerelateerd is. Bovendien geeft het mij een meer dan solide basis waarmee ik goed inzetbaar ben als coach voor medewerkers binnen uiteenlopende bedrijven en organisaties. Het maakt ook dat ik nergens van opkijk. Alles mag er zijn; niets is 'gek'. 

 

Onmisbaar

Iedereen heeft een spreekwoordelijke rugzak. Ook ik. Daarom heb ik in mijn leven hulp gehad van fantastische mensen – psycholoog, coaches – die een tijdje, soms lang soms kort, met mij meeliepen op mijn levenspad. Die hulp was fijn, waardevol en soms simpelweg gewoon onmisbaar. Het heeft me mede gebracht waar ik nu sta. En het geeft mij een stevige basis als coach omdat ik aardig wat van mijn eigen thema's doorgewerkt heb. Daarnaast heeft mij laten zien dat je het als mens nu eenmaal niet alleen hoeft te doen. Het is juist goed om hulp te vragen. En waardevol; je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt jezelf. En dat duurt een leven lang. Dit alles geeft me snel inzicht tijdens een (intake)gesprek: is coaching een passende manier om aan de slag te gaan een thema of vraagstuk, of is een andere vorm van hulp wellicht beter geschikt? Is dat laatste het geval, dan heb ik een goed netwerk van professionals om je eventueel naar te kunnen doorverwijzen.

 

Geregistreerd en Erkend Coach / Systemisch Coach 

Als NOBCO-coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ook sta ik als Erkend Coach geregistreerd bij Stichting Registratie (StiR). Dit is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland. Verder ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Ook ben ik opgeleid tot Systemisch Coach.

Als coach - en dus als mens - blijf ik zelf continu (bij)leren en verdiepen. Ook heb ik regelmatig intervisie met andere coaches. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code en de Gedragscode voor professioneel begeleiders

 

Coach-opleidingen/specialisaties/verdiepingen 

  • Opleiding Professioneel Coach, EQA Practitioner Niveau (NOBCO/EMCC Global), NOBCO/StiR accreditatie - ICM (Diploma - 2020)
  • Opleiding Systemisch Coachen - Bert Hellinger Instituut Nederland (Certificaat - 2021)
  • Opleiding Stress- en burn-outbegeleiding - ICM (afronding in 2022)
  • Leergang Transactionele Analyse (TA1-0-1) - TA academie (Certificaat - 2021)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) - ICM (Certificaat - 2020)
  • Workshop Voice Dialogue - De Onderstroom, Karin Brugman (2020)
  • Workshop Systemisch Coachen - De Bewustzijnsfabriek, Peter Henneveld (2020)
  • Workshop Familieopstellingen - Bert Hellinger Instituut Nederland (2021) 


Opdrachtgevers

Ik werk voor particulieren, (zelfstandig) ondernemers, en bedrijven/organisaties. Ook ben ik als Pro Coach onderdeel van de Coachfinder coachpool voor WPG Uitgevers en de Volksbank. Benieuwd naar ervaringen van anderen? Dit is wat anderen zeggen na een coachtraject bij mij.