Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Coaching

Coaching is een mooie en effectieve manier om (patronen) te veranderen met blijvend resultaat. Een prachtige manier bovendien om jezelf beter te leren kennen en jezelf verder te ontwikkelen. In relatie tot jezelf en anderen. En een leven te leiden wat voor jou belangrijk en waardevol is. Een positieve uitkomst dus. Alleen is de aanleiding soms wel pittig of frustrerend. En dan is het fijn dat iemand een tijdje met je meeloopt, je een spiegel voorhoudt en jou - met de juiste rake vragen en effectieve methodes - weer in jouw eigen kracht zet. 


Met welke vragen gaan mensen naar een coach? 

Soms laat iemand in je directe omgeving jou zien welk gedrag je vertoont. Vaker nog ervaar je zelf jouw eigen gedrag. En merk je dat bepaalde dingen echt anders mogen. Omdat ze je niet verder brengen of je juist tegenwerken. Je grenzen niet aangeven bijvoorbeeld. Onzekerheid. Perfectionisme. (Te) groot verantwoordelijkheidsgevoel. Kritiek op anderen hebben maar nog het meest op jezelf. Angst om te falen. Jezelf drie slagen in de rondte werken. Conflicten of onzekerheden in je werk- of privéleven. Misschien (h)erken je dat je jezelf altijd op de tweede plek zet. Ervaar je bepaalde emoties die ervoor zorgen dat er niets meer uit je handen komt. Is je gedrag of communicatie verre van effectief. Terwijl je mensen of teams moet aansturen... Of staat er een promotie voor de deur, en voel je je daar nét nog niet 'stevig' genoeg voor. Zo maar een aantal voorbeelden die ik vaak tegenkom in mijn coachpraktijk.

 

Moment

Er komt altijd wel een moment waarop je iets aan jezelf wilt veranderen. Je eigen patronen wilt doorbreken en beter uit de verf wilt komen. Of misschien zit je vast. Voel je je naar en weet je even niet meer 'hoe nu verder?' Soms duurt het even voordat je dat inziet, of gebeurt er iets vervelends in een werk- of privésituatie wat het naar boven haalt. Wellicht heb je een assessment gedaan waaruit een aantal ontwikkelingspunten komen. Of misschien ervaar je stress, heb je spanningsklachten of een krabbel je net op na een burn-out. Mogelijk heb je mensen om je heen die je dan een duwtje in de goede richting van hulp en verandering willen geven. Jou dat gunnen. Je leidinggevende, een goede vriend(in), partner of familielid. Vaker nog is het moment gewoon ‘daar’. Dat je zelf weet of voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan. Met jezelf. Met bepaalde thema’s. Om de verbinding met jezelf weer te vinden. Een coachtraject kan dan zeker uitkomst bieden. 

 

Durf en vertrouwen

Daar is wel wat durf, commitment, (zelf)inzicht en vertrouwen voor nodig. Maar het mooie is: vaak zit alles wat je nodig hebt, al in je. Met de wil en de juiste inzichten en tools kan iedereen een stap zetten naar verandering. Je kunt vastgeroeste gewoontes en belemmerende emoties of patronen doorbreken. Patronen die je ooit heel goed geholpen hebben, maar nu niet meer nodig zijn. Als coach help ik je graag bij dit proces. Coaching kenmerkt zich door heldere doelen en is gericht op de toekomst. Grote inzichten en veranderingen kunnen in korte tijd ontstaan. En vaak blijkt dat mensen het ook nog eens leuk vinden. Omdat je ook praktisch en concreet met dingen aan de slag gaat. En relatief snel resultaten ziet en ervaart. En omdat er altijd ruimte is voor humor. 

Na een coachtraject bij mij sta je met (hernieuwde) kracht weer sterk in je schoenen en dichter bij je gevoel. Je hebt heldere inzichten over jezelf en je gedrag gekregen. Je weet bepaalde kanten en zaken van jezelf beter te duiden. Je kunt beter voor jezelf opkomen, beter met lastige situaties overweg en je kunt effectiever communiceren. Ook weet je beter naar jezelf te luisteren en naar wat volgens jou belangrijk en waardevol is. En, belangrijk: je weet hiernaar te handelen. Kortom; ik coach jou graag naar verandering met blijvend resultaat, en meer compassie voor jezelf.  Lees hier meer over mijn aanpak en aanbod.