Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Coaching

Coaching is een mooie en effectieve manier om (patronen) te veranderen met blijvend resultaat. Om weer in beweging te komen, of om juist wat meer te leren 'accepteren' en daarmee meer rust te vinden. Een manier bovendien om jezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen. In relatie tot jezelf en anderen. En een leven te leiden wat voor jou belangrijk en waardevol is. En keuzes te maken die vanuit jouzelf komen. Om weer een stukje dichterbij jezelf - thuis - te zijn. Een positieve uitkomst dus. Alleen is de aanleiding om naar een coach te stappen soms wel pittig, pijnlijk of frustrerend. En dan is het fijn als iemand een tijdje met je meeloopt en je met compassie een spiegel voorhoudt en confronteert. En jou - met de juiste rake vragen en effectieve methodes - weer in jouw eigen kracht zet. 


Met welke vragen ga je naar een coach? 

Soms laat iemand in je directe omgeving jou zien welk gedrag je vertoont. Vaker nog ervaar je zelf jouw eigen gedrag. En merk je dat bepaalde dingen echt anders mogen. Omdat ze je niet verder brengen of je juist tegenwerken. Je grenzen niet aangeven bijvoorbeeld. Onzekerheid. Jezelf continu met anderen vergelijken. Perfectionisme. Een pleaser zijn. (Te) groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jezelf niet goed genoeg vinden. Angst om te falen. Jezelf drie slagen in de rondte werken. Conflicten of onzekerheden in je werk- of privéleven. Misschien (h)erken je dat je jezelf altijd op de tweede plek zet. Ervaar je bepaalde emoties die ervoor zorgen dat er niets meer uit je handen komt. Is je gedrag of communicatie verre van effectief. Terwijl je mensen of teams moet aansturen... Of staat er een promotie voor de deur, en voel je je daar nét nog niet 'stevig' genoeg voor. Zo maar een aantal voorbeelden die ik als coach vaak tegenkom in mijn praktijk. En gelukkig voorbeelden waar je wel degelijk mooie stappen in kunt zetten met behulp van coaching. 

 

Wanneer ga je naar een coach?

Er komt altijd wel een moment waarop je iets aan jezelf wilt veranderen. Je eigen patronen wilt doorbreken en beter uit de verf wilt komen. Of misschien zit je vast. Voel je je naar en weet je even niet meer 'hoe nu verder?' Soms duurt het even voordat je dat inziet, of gebeurt er iets vervelends in een werk- of privésituatie wat het naar boven haalt. Wellicht heb je een assessment gedaan waaruit een aantal ontwikkelingspunten komen. Of misschien ervaar je stress, heb je spanningsklachten of een krabbel je net op na een burn-out. Mogelijk heb je mensen om je heen die je dan een duwtje in de goede richting van hulp en verandering willen geven. Jou dat gunnen. Je leidinggevende, een goede vriend(in), partner of familielid. Vaker nog is het moment gewoon ‘daar’. Dat je zelf weet of voelt dat het tijd is om "aan de slag" te gaan. Met jezelf. Met bepaalde thema’s. Om de verbinding met jezelf weer te vinden. Een coachtraject biedt dan uitkomst.  

 

Durf en vertrouwen

Daar is wel wat durf, commitment, (zelf)inzicht en vertrouwen voor nodig. Maar het mooie is: vaak zit alles wat je nodig hebt, al in je. Met de wil en de juiste inzichten en gevoel, kan iedereen een stap zetten naar verandering. Je kunt vastgeroeste gewoontes en belemmerende emoties of patronen doorbreken. Patronen of overtuigingen die je ooit heel goed geholpen hebben, maar nu niet meer nodig zijn. Tenminste, niet op de manier waarop je ze nu wellicht inzet. Of ze zitten je ronduit in de weg. Als coach help ik je daar graag bij. Coaching kenmerkt zich door heldere doelen en is gericht op de toekomst. Dat is altijd ons uitgangspunt. Inzichten en veranderingen kunnen in korte tijd ontstaan. En vaak blijkt het ook nog eens heel leuk. Want je gaat praktisch en concreet met dingen aan de slag. En ziet en ervaart relatief snel resultaat. 

Na een coachtraject bij mij sta je met (hernieuwde) kracht weer sterker in je schoenen en dichter bij je gevoel. Je hebt heldere inzichten over jezelf en je gedrag gekregen. Je weet bepaalde kanten en zaken van jezelf beter te duiden. En waarom je reageert zoals je reageert. En hoe je dit kunt bijstellen. Je kunt beter voor jezelf opkomen. Je grenzen stellen en minder pleasen. Je kunt beter met lastige situaties overweg en je kunt effectiever communiceren. Ook weet je beter naar jezelf te luisteren en naar wat volgens jou belangrijk en waardevol is. En, vooral: je weet hiernaar te handelen. Kortom; ik coach jou graag naar beweging en verandering met blijvend resultaat. Met meer compassie voor jezelf. Lees hier meer over mijn aanpak en aanbod.