Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Coaching

Coaching is een mooie en effectieve manier om in het hier en nu (hardnekkige) patronen te veranderen met blijvend resultaat. Om weer in beweging te komen, of om juist wat meer te leren 'accepteren' en daarmee meer rust te vinden. Of om weer even wat 'orde in de chaos' te scheppen. Een manier bovendien om jezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen. In relatie tot jezelf en anderen. En een leven te leiden wat voor jou belangrijk en waardevol is. En keuzes te maken die vanuit jouzelf komen. Zonder je zorgen te maken over wat een ander daarvan denkt.


Met welke vragen ga je naar een coach? 

Soms laat iemand in je directe omgeving jou zien welk gedrag je vertoont. Vaker nog ervaar je zelf jouw eigen gedrag. En merk je dat bepaalde dingen echt anders mogen. Omdat ze je niet verder brengen of je juist tegenwerken. Je grenzen niet aangeven bijvoorbeeld. Onzekerheid. Jezelf continu met anderen vergelijken. Perfectionisme. Een pleaser zijn. (Te) groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jezelf niet goed genoeg vinden. Angst om te falen. Jezelf drie slagen in de rondte werken. Conflicten of onzekerheden in je werk- of privéleven. Familieperikelen. Misschien (h)erken je dat je jezelf altijd op de tweede plek zet. Is je gedrag of communicatie verre van effectief. Of staat er een promotie voor de deur, en voel je je daar nét nog niet 'stevig' genoeg voor. Of misschien zit je 'vast', en wil je ergens graag weer beweging in krijgen. Zo maar een aantal voorbeelden die ik als coach vaak tegenkom in mijn praktijk. En gelukkig voorbeelden waar je wel degelijk mooie stappen in kunt zetten met behulp van coaching.

 

Durf en vertrouwen

Met jezelf 'aan de slag gaan'? Daar is wel wat durf, commitment, (zelf)inzicht en vertrouwen voor nodig. Maar het mooie is: vaak zit alles wat je nodig hebt, al in je. Met de wil en de juiste inzichten en gevoel, kan iedereen een stap zetten naar verandering. Je kunt vastgeroeste gewoontes en belemmerende emoties, gedachten of patronen doorbreken. Patronen of overtuigingen die je ooit heel goed geholpen hebben, maar nu niet meer nodig zijn. Tenminste, niet op de manier waarop je ze nu wellicht inzet. Als coach help ik je daar graag bij. Coaching kenmerkt zich door heldere doelen en is gericht op de toekomst. Dat is altijd ons uitgangspunt. Inzichten en veranderingen kunnen in korte tijd ontstaan. En vaak blijkt het ook nog eens heel leuk. Want je gaat praktisch en concreet met dingen aan de slag. En ziet en ervaart relatief snel resultaat. 

Na een coachtraject bij mij sta je met (hernieuwde) kracht weer sterker in je schoenen en dichter bij je gevoel. Je hebt heldere inzichten over jezelf en je gedrag gekregen. Je weet bepaalde kanten en zaken van jezelf beter te duiden. En waarom je reageert zoals je reageert. En hoe je dit kunt bijstellen. Je kunt beter voor jezelf opkomen. Je grenzen stellen en minder pleasen. Je kunt beter met lastige situaties overweg en je kunt effectiever communiceren. Ook weet je beter naar jezelf te luisteren en naar wat volgens jou belangrijk en waardevol is. En, vooral: je weet hiernaar te handelen. Kortom; ik coach jou graag naar beweging en verandering met blijvend resultaat. Met meer compassie voor jezelf. Lees hier meer over mijn aanpak en aanbod.