Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Aanpak  

Coachen. Dat doe ik deskundig, met liefde, aandacht en zorg. Een luisterend oor, geen oordelen en een veilige omgeving waarin alle ruimte is voor jou en jouw vraagstuk. In volledig vertrouwen. Op basis van gelijkwaardigheid. Maar altijd met die bekende 'spiegel' die ik je met compassie voorhoudt. En die soms confronterend kan zijn, maar waarin wel de beweging en vooruitgang zit. Samen bekijken we hoe jouw (coach)doelen het beste bereikt kunnen worden. Vanuit gelijkwaardigheid. Hieronder lees je wat je ongeveer kunt verwachten van mij als coach en het verloop van de coaching.

 

Uniek coachtraject en snel tot de kern 

In mijn praktijk werk ik met verschillende coachingsmethodes en technieken, zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse (TA), RET (Rationeel Emotieve Therapie), waarden en kernkwaliteiten, oplossingsgericht coachen, systemisch werken, en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Geen idee wat dit allemaal is? No worries. Maar door dit te benoemen, kun je het desgewenst altijd opzoeken, en ben ik transparant over wat ik jou wel of niet kan aanbieden. 

Ik ben ook opgeleid tot Systemisch Coach. Je kunt bij mij dus ook terecht als je met een systemische blik naar je vraagstuk of (onderliggende) patronen wilt kijken. Wat zit er in de onderstroom? Wat vertelt je gezins- en familiesysteem jou bijvoorbeeld? Welke - onbewuste - dynamieken en patronen spelen daar? De inzichten en bewegingen die daaruit ontstaan zijn bijzonder en zeer treffend. Vaak combineer ik de reguliere coaching met systemisch werk. Vanuit daar ontstaan de mooiste doorbraken, bewegingen en veranderingen bij en in mensen. De ervaring leert dat mensen die 'er van alles aan gedaan hebben. maar het lukt maar niet om er iets in te veranderen' door systemisch werk wél hun doel bereiken. Of dat iets eindelijk in beweging komt. 

Dit alles zet ik in passend bij de aard van je vraagstuk(ken), jouw doelen, en waar jij op dat specifieke moment mee zit of bij wat er tijdens de sessie naar boven komt. We werken niet met een 'blauwdruk'; elke sessie is weer anders. Soms betekent dat ook écht even uit je eigen comfortzone stappen. Ik coach warm, empatisch, doortastend, respectvol confronterend, intuïtief en sluit daarbij goed aan op jou. Ik (over)zie het geheel en heb een zeer scherp oog voor (onbewuste) patronen. Mede daardoor kom ik met de juiste vragen intuïtief snel tot de kern. Waardoor dingen openbreken en er ruimte is voor inzichten. En jij met de beste oplossingen voor jezelf kunt komen. 

Ik geef jou eerlijk en met compassie terug wat ik zie en voel. Wat ik je hoor zeggen, en wat ik je zie doen. Alleen met een eerlijke spiegel - al is 'ie misschien soms confronterend - kun jij weer verder in je proces. En ook daadwerkelijk stappen zetten. Of zoals klanten mij vaak teruggeven: "Bij jou kom ik niet zomaar ergens mee weg, je prikt overal doorheen. En daarom ga ik vooruit. Je coacht vanuit jezelf en bent puur in de sturing". Uiteindelijk gaat het niet alleen om de inzichten die je krijgt, maar ook om blijvend resultaat. En ondanks dat coaching best intensief en hard werken kan zijn, is het vaak ook gewoon leuk. Ook voor humor is dus ruimte en er klinkt hier altijd wel een lach door de praktijkruimte. Vast staat: jij staat centraal en samen gaan we op zoek naar de inzichten en juiste tools voor jou. 


Werkwijze en verloop van jouw coachtraject

Een oriënterend kennismakingsgesprek (intake) is gratis en vrijblijvend. Dit kan telefonisch of persoonlijk bij een kop koffie. Op basis van een wederzijdse klik en vertrouwen dat ik je verder kan helpen bij jouw vraagstuk gaan we met elkaar het coachtraject in. Op basis van gelijkwaardigheid waarbij jij altijd de regie houdt over jouw traject.

Coaching bestaat uit een beperkt aantal gesprekken. Een volledig coachtraject beslaat gemiddeld tussen de 5 tot 10 sessies. Dat is voor de meeste mensen voldoende om met succes hun doel te behalen of weer een volgende stap te kunnen zetten. Bij stress- en burn-outbegeleiding duurt het traject wat langer. Soms komen mensen voor 1 losse coachsessie. Om daarin snel tot de kern te komen en met bruikbare inzichten en tools de deur uit te gaan. 

Een coachsessie duurt 1,5 uur (90 min). Na onze kennismaking ontvang je voorafgaand aan je eerste gesprek een vragenformulier. Dit bespreken we tijdens de eerste sessie, die we ook gebruiken om je coachdoelen scherp(er) te stellen, om vervolgens gelijk aan de slag te gaan. Tussentijds en na afloop reflecteer je op jezelf en jouw proces. Je krijgt ook passende (thuis/werk) opdrachten mee. 

 

Tarieven 

Coaching is een investering die je doet in jezelf en je eigen ontwikkeling. De een betaalt het uit eigen zak, de ander krijgt het vergoed door de werkgever (of kan het als ZZP'er mogelijk fiscaal aftrekken). Informeer voor je start daarom altijd even bij je werkgever naar de mogelijkheden. Ik hanteer particuliere en zakelijke tarieven. Daarover vertel ik je graag meer tijdens ons intakegesprek. Tussen de sessies door houden we contact als dat nodig is en ben ik voor jou bereikbaar. Dit is bij het tarief inbegrepen, net als mijn voorbereiding op onze gesprekken, het aanreiken van methodieken, opdrachten en oefeningen, en het nawerk. Het intakegesprek (30-45 minuten) is gratis en vrijblijvend. Bij zakelijke trajecten stel ik - na de intake met de medewerker en eventueel daaropvolgend met de leidinggevende - een offerte en coachplan op. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een afspraak wilt afzeggen of verzetten. Doe dit dan graag 48 uur van te voren. Daarna wordt het sessietarief in rekening gebracht. 


Coachlocatie 

De coachgesprekken vinden plaats in mijn coachpraktijk in Amsterdam, Sarphatistraat 14, 1017 WS Amsterdam. Gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer: tram (1, 7, 19) en metro (station Weesperplein). Het is daarnaast ook mogelijk om je coaching in-company, online, of in de buitenlucht te doen.