Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Aanpak 

Ik coach professioneel en met liefde. Een luisterend oor, aandacht, geen oordelen en een veilige omgeving waarin alle ruimte is voor jou en jouw vraagstuk. In volledig vertrouwen. Op basis van gelijkwaardigheid. Samen bekijken we hoe jouw (coach)doelen het beste bereikt kunnen worden. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens kan veranderen. Je kunt ingesleten patronen en belemmerende gedachten en overtuigingen wel degelijk veranderen. Je kunt je eigen effectiviteit in denken, gedrag en communicatie verbeteren. Zolang je maar bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan. En jezelf die ontwikkeling te gunnen. Ik loop met liefde een tijdje met je mee. Zodat je daarna aangesterkt, krachtig en met (zelf)vertrouwen je pad weer kunt vervolgen.

 

Uniek traject en snel tot de kern 

In mijn praktijk werk ik met verschillende coachingsmethodes en technieken, zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse (TA), RET (Rationeel Emotieve Therapie), waarden en kernkwaliteiten, oplossingsgericht coachen, systemisch werken, en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Ik ben ook opgeleid tot Systemisch Coach. Je kunt bij mij dus ook terecht als je met een systemische blik naar je vraagstuk of patronen wilt kijken. De inzichten en veranderingen die daaruit ontstaan zijn vaak bijzonder en zeer treffend. 

Al deze methodieken zet ik in passend bij de aard van je vraagstuk(ken), jouw doelen, en waar jij op dat specifieke moment mee zit of bij wat er tijdens de sessie naar boven komt. We werken dus niet met een 'blauwdruk', integendeel; elke sessie is weer anders. Het is jouw persoonlijke, unieke traject. Soms betekent dat ook écht even uit je eigen comfortzone stappen. Ik coach warm, empatisch, doortastend, respectvol confronterend, intuïtief en sluit daarbij goed aan op jou. Je krijgt van mij geen ongevraagd advies. Wel overzie ik het geheel en heb ik een scherp oog voor (onbewuste) patronen. Mede daardoor kom ik met de juiste vragen snel tot de kern. Waardoor ruimte is voor inzichten. En jijzelf met de beste oplossingen voor jezelf kunt komen. 

Ik geef jou eerlijk en met compassie terug wat ik zie en voel. Wat ik je hoor zeggen, en wat ik je zie doen. Alleen met een eerlijke spiegel - al is 'ie misschien soms confronterend - kun jij weer verder in je proces. En ook daadwerkelijk stappen zetten. Want uiteindelijk gaat het niet alleen om inzichten maar ook om blijvend resultaat. En ondanks dat coaching best intensief kan zijn, is het ook leuk! Ook voor humor is dus ruimte en gebruik ik graag. Vast staat: jij staat centraal en samen gaan we op zoek naar de inzichten en juiste tools voor jou. 


Werkwijze en verloop van jouw traject

Een oriënterend kennismakingsgesprek (intake) is altijd gratis en vrijblijvend. Dit kan telefonisch of persoonlijk bij een kop goede koffie of thee. Op basis van een wederzijdse klik en vertrouwen dat ik je verder kan helpen bij jouw vraagstuk gaan we met elkaar het coachtraject in. 

Coaching bestaat uit een beperkt aantal gesprekken. Een volledig coachtraject beslaat gemiddeld tussen de 5 tot 8 sessies. Dat is voor de meeste mensen voldoende om met succes hun doel te behalen of weer een volgende stap te kunnen zetten. Of misschien sta je voor een bepaalde keuze of kruispunt in je leven en kun je daarbij wat hulp gebruiken middels een losse sessie. Ook dat is mogelijk. Een coachsessie duurt 1 uur (60 min) tot 1,5 uur (90 min). Na onze kennismaking ontvang je voorafgaand aan je eerste gesprek een vragenformulier. Dit bespreken we tijdens de eerste sessie, die we ook gebruiken om je coachdoelen scherp(er) te stellen, om vervolgens gelijk aan de slag te gaan. Tussentijds en na afloop evalueren we. En reflecteer je op jezelf en jouw proces. Tussendoor krijg je passende, unieke (thuis/werk) opdrachten mee en - indien van toepassing - ook praktische en handige hand-outs. Voordat je je traject start, ontvang je per mail tips voor self-care die je desgewenst kunt volgen na elk coachgesprek.

 

Tarieven 

Ik hanteer particuliere en zakelijke tarieven. Tussen de sessies door houden we contact als dat nodig is. Dit is bij het tarief inbegrepen, net als mijn voorbereiding op onze gesprekken, het aanreiken van methodieken, opdrachten en oefeningen, en het nawerk. Het intakegesprek (30 tot 45 minuten) is altijd gratis en vrijblijvend. Bij zakelijke trajecten stel ik - na de intake met de medewerker en eventueel daaropvolgend met de leidinggevende - een offerte en coachplan op. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een afspraak wilt afzeggen of verzetten. Doe dit dan graag 48 uur van te voren. Daarna wordt het sessietarief in rekening gebracht.


Locaties 

De gesprekken vinden plaats op locatie in Amsterdam-Oost (2 minuten lopen vanaf het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Oosterpark, met bus, tram en metro om de hoek), Amsterdam-Centrum (nabij Centraal Station), Amsterdam Centrum (nabij Stopera/Museum Hermitage), In-Company of informeer naar de andere mogelijkheden. (Coaching op jouw eigen huisadres valt daar niet onder). Op alle locaties zijn koffie/thee/water/fruit en werkmaterialen ongelimiteerd inbegrepen. Het is daarnaast ook mogelijk om je coaching online te doen.


Meer weten? 

Wil je meer weten over mijn (coach)achtergrond? Ik stel me hier graag aan je voor. Heb je vragen of wil je gelijk een kennismaking inplannen? Wees welkom en neem contact op.