Nathalie Grotenhuis Coaching
There is nothing permanent, except change

Aanpak  

Coachen. Dat doe ik deskundig, met aandacht, energie en zorg. Waarbij ik je zie. Een luisterend oor, geen oordelen en een veilige omgeving waarin alle ruimte is voor jou en jouw vraagstuk. In volledig vertrouwen. Op basis van gelijkwaardigheid. Maar altijd met die bekende 'spiegel' die ik je met compassie voorhoud. En die soms confronterend kan zijn, maar waarin wel de beweging en vooruitgang zit. Samen bekijken we hoe jouw (coach)doelen het beste bereikt kunnen worden. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van mij als coach en het verloop van de coaching.

Snel tot de kern 

In mijn praktijk werk ik met verschillende erkende coachingsmethodes en technieken (een aantal daarvan zijn: transactionele analyse, acceptance and commitment therapy (ACT), voice dialogue, rationeel emotieve therapie (RET) en oplossingsgericht coachen). Omdat ik ook opgeleid ben tot systemisch coach kun je bij mij ook terecht als je met een systemische blik naar je vraagstuk of (onderliggende) patronen wilt kijken. Wat zit er in de onderstroom? Wat vertelt je gezins- en familiesysteem jou? Welke - onbewuste - dynamieken en patronen spelen daar? De inzichten die daar aan de oppervlakte komen, zijn bijzonder en zeer treffend. Vaak combineer ik de reguliere coaching met systemisch werk. Vanuit daar ontstaan de mooiste doorbraken, bewegingen en veranderingen bij en in mensen. De ervaring leert dat mensen die "er van alles aan gedaan hebben, maar het lukt maar niet om er iets in te veranderen" door systemisch werk wél hun doel bereiken. Of dat iets eindelijk in beweging komt. 

Dit alles zet ik in passend bij de aard van je vraagstuk(ken), jouw caochdoelen, en waar jij op dat specifieke moment mee zit of bij wat er tijdens de sessie naar boven komt. We werken niet met een 'blauwdruk', elke sessie verloopt anders en heeft iets anders nodig. Soms betekent dat ook écht even uit je eigen comfortzone stappen. Ik coach warm, empatisch, doortastend, respectvol confronterend, intuïtief en sluit daarbij goed aan op jou. Ik (over)zie het geheel en heb een zeer scherp oog voor (onbewuste) patronen, non-verbale communicatie, en hoor wat je (niet) zegt. Mede daardoor kom ik met de juiste vragen intuïtief snel tot de kern. Waardoor dingen openbreken en er ruimte ontstaat voor inzichten. En jij met de beste oplossingen voor jezelf kunt komen. Je krijgt van mij geen advies (tenzij je daar situationeel expliciet om vraagt). Uiteindelijk gaat het niet alleen om de inzichten die je krijgt, maar ook om blijvend resultaat. En ondanks dat coaching best intensief en soms hard werken kan zijn, is het vaak ook gewoon leuk en klinkt hier altijd wel een lach door de praktijkruimte. Vast staat: jij staat centraal en samen gaan we op zoek naar de inzichten en juiste tools voor jou. 

Werkwijze en verloop van jouw coachtraject

Een oriënterend kennismakingsgesprek (intake) is gratis en vrijblijvend. Op basis van een wederzijdse klik en vertrouwen dat ik je verder kan helpen bij jouw vraagstuk gaan we met elkaar het coachtraject in. Op basis van gelijkwaardigheid waarbij jij altijd de regie houdt over jouw traject.

Een coachtraject beslaat gemiddeld tussen de 5 tot 8 sessies. Dat is voor de meeste mensen voldoende om met succes hun doel te behalen of weer een volgende stap te kunnen zetten. Bij stress- en burn-outbegeleiding duurt het traject wat langer. Een eenmalig coachgesprek is ook mogelijk. Bijvoorbeeld als je voor een belangrijke keuze staat. Dan raken we snel de kern en kun je met bruikbare inzichten de deur weer uit. 

Een coachsessie duurt 1 tot 1,5 uur. Na ons intakegesprek ontvang je voorafgaand aan je eerste gesprek een vragenformulier. Dit bespreken we tijdens de eerste sessie. Eventueel scherpen we jouw coachdoelen dan nog een stukje aan, om vervolgens gelijk aan de slag te gaan. Tussentijds en na afloop reflecteer je op jezelf en jouw proces. Je krijgt ook passende opdrachten mee. 

Tarieven

Coaching is een investering in jezelf. In je eigen ontwikkeling, levens- en werkgeluk. De een betaalt het zelf, zelfstandigen kunnen het soms opvoeren als bedrijfskosten, de ander krijgt het vergoed door de werkgever. Informeer voor je start daarom altijd even bij je werkgever naar de mogelijkheden. Tussen de sessies door houden we contact als dat nodig is en ben ik voor jou bereikbaar. Dit is bij het tarief inbegrepen, net als mijn voorbereiding op onze gesprekken, het aanreiken van methodieken, opdrachten en oefeningen, en het nawerk. Het intakegesprek (30-45 minuten) is altijd gratis en vrijblijvend. Bij zakelijke trajecten stel ik - na de intake met de medewerker en eventueel daaropvolgend met de leidinggevende - een offerte en coachplan op. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een afspraak wilt afzeggen of verzetten. Doe dit dan graag 48 uur van te voren. Daarna wordt het afgesproken sessietarief in rekening gebracht. 

(Tarieven m.i.v. 1 juni 2023)

  • Particulier uurtarief: € 121,- (incl. btw) 
  • Zakelijk uurtarief: € 145,- (excl. btw)


Locatie 

Onze gesprekken vinden plaats in mijn coachpraktijk in Amsterdam-Centrum. 
Adres:
 Stories, Sarphatistraat 14, 1017, WS Amsterdam. Gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer: tram (1, 7, 19) en metro (station Weesperplein). Het is daarnaast ook mogelijk om je coaching in-company of op een andere locatie te doen. Informeer naar de mogelijkheden.